بیماری های باکتریایی کپورماهیان
1- سپتي سمي خونري زي دهنده باكتريايي (آئروموناس هيدروفيلا)
اين بيماري در گونه هاي متعددي از ماهيان آب شيرين و كپورماهيان بروز مي كند و اغلب با استرس و ازدحام و تجمع زياد در محيط پرورش همراه مي باشد. علائم باليني بصورت خون ريزي در پوست، باله ها، محوطه دهاني و عضلات و نيز زخم هاي سطحي در ناحيه اپيدرم مي باشد. علاوه بر اين علائم آسيت، اگزوفتالمي تورم طحال و كليه ها در ماهيان مبتلا ديده مي شود. اين باكتري بصورت ساپروفيت در داخل محيط آبي ماهي زندگي مي كند. بيماري از طريق آب آلوده يا حيوان مبتلا به سايرين منتقل مي گردد.
درمان: تراکم استخر را کم کنید، مانع از ایجاد استرس برای ماهی ها شوید، در ترکیب با غذا و یا به صورت تزریق مستقیم به ماهی ها آنتی بیوتیک بدهید، ماهی ها را واکسینه کنید.
2- کلومناریس
در دمای بالای 15 درجه سانتی گراد عارض می شود، موجب ایجاد لکه هایی سفید و خاکستری رنگ که حاشیه ی آنها مایل به قرمز است بر روی سر، پوست بدن، آبشش ها و باله ها و از بین رفتن بافت بین شعاع های باله ها می گردد.
درمان: با بنزالکونیوم کلراید، سولفات مس یا آنتی بیوتیک ها (فورازولیدون، نئومایسین، اوکسی تتراسایکلین، ترامایسین)، تغذیه ی ماهی ها با غذای حاوی سولفامرازین و اوکسی تتراسایکلین.
3- مایکوباکتریوزیس
این بیماری موجب ضعیف شدن و کوچک شدن ماهی ها، متوقف شدن تغذیه، رنگ پریدگی و خاکستری شدن پوست ماهی و ایجاد زخم های خشک بر روی سطح بدن می شود. این بیماری فاقد درمان، ماهی های آلوده شده را معدوم کنید.